בשנת 1952 ביקר אייזנברג לראשונה בישראל ואף זכה לקבל אזרחות ישראלית. כבוד רב לנו וכבוד רב לאייזנברג ז"ל.
אגב, בזכות חוק אייזנברג ניתן בזמנו פטור ממס לחברות רב לאומיות בישראל מה שהוביל את אייזנברג לעלות ארצה(תירגעו, פג תוקפו של החוק). אייזנברג השתקע בסביון ביחד עם אשתו לאה ועם ילדיו: 5 בנות ובן אחד.
במותו, הותיר אייזנברג הון עתק ומפה הדרך לסכסוך ירושה, היתה קצרה.
שלא נדע, לעתים סכסוכי ירושה מתחילים שניה אחרי שמסתיימים ימי השבעה. מכירה אפילו מקרים בהם במהלך ימי השבעה החלו יורשים לרוקן חשבונות בנקים. איכס אמיתי אבל קיים.
סכסוכי ירושה היו קיימים עוד מקדמת דנא. הבל רצח את קין בעבור ירושת אביו, יעקב העדיף את יוסף ואת הביטוי "הֲרָצַחְתָּ וְגַם יָרָשְׁתָּ?" אנחנו מכירים מספר מלכים(מלכים א' פרק כ"א, פסוק י"ט).
בהמשך למשפחת אייזנברג עתירת ההון, מיד לאחר מות אבי המשפחה פרץ סכסוך ירושה בין האחים. האח נגד האחיות והאמא. הסכסוך הסתיים כעבור 6 שנים ובסוף המאבק המשפטי המכוער, הגיעו בני המשפחה לפשרה.
לא תמיד סכסוכי ירושה נמנעים. לאחרונה, ייצגתי בתיק (ביחד עם עו"ד שבתאי סיני) בו היה ברור לשנינו שמדובר בהרבה מעבר לסכסוך ירושה. אגו, קנאה, כאב ושלל רגשות שכאלה הם שמן בערה למדורת הסכסוך והם היו שם.
גם אם אתם עתירי הון וגם אם לאו, מומלץ למנוע את הסכסוך מילדיכם בכל דרך.
הנה מס' דרכים לעשות זאת:
1. ערכו צוואה. בעדים, נוטריונית, בכתב – שתהיה לכם צוואה.
2. תכנון עיזבון – כך גם תוכלו להביא בחשבון שיקולי מס
3. פשרה, פשרה, פשרה.
4. תרומה לקרנות פילנתרופיות.
ביל גייטס ואשתן ווורן באפט, עשירי עולם לכל הדעות, כבר הצהירו שיעשו כן ופועלים עוד בחייהם להעביר חלק מהונם לאותן הקרנות. ש"יסתדרו לבד" הצהיר גייטס. ובאפט אף הגדיל ואמר כי לילדיו יהיה מזל אם יקבלו משהו מהונו.
כל הזכויות שמורות לטלי נחמיה © 2018
כתבו לי